Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a făcut o postare critică pe Facebook la adresa lui Dragnea, Teodorovici și Vâlcov, în care avertizează că cei trei politicieni duc țara spre comunism.

”Nu va mai agitati! Dragnea si gasca lui mint si manipuleaza!

Atat timp cat pretul creditelor nu este plafonat prin lege, pretul creditelor ca creste si va scadea in functie de cerere si oferta pentru credite.

Mai simplu. Dragnea, Teodorovici, Valcov si hamsterii lor va mint! Nu au cum sa scada ratele la credite fara sa ne duca direct in Comunism.

Tot ce fac acum, prin OUG 114 si discutiile despre modificarea ordonante, este doar sa induca neincredere in piata iar aceasta neincredere se trafuce pe termen scurt in credite mai scumpe.

DAR, pe termen mediu si lung pretul creditelor este determinat de cerere si oferta.

Daca schimba modul in care se calculeaza ROBOR, de exemplu, atunci fiecare banca trebuie sa schimbe contractele de credite existente. Iar marja o sa se schimbe in asa fel incat sa reflecte conditiile initiale ale creditului.

Credite mai ieftine apar DOAR daca eliminam barierele de pe piata financiar-bancara, daca deficitul bugetar este redus si implicit rata inflatiei si atunci cand falimentul persoanelor fizice si juridice se rezolva mult mai rapid si mai transparent.

Altfel spus, credite mai ieftine merg mana in mana cu economia de piata si fara interventia statului.”, scrie Florin Cîțu.