Acesta va depune săptămâna viitoare o contestație în anulare în cazul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. În acest dosar, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru instigare la abuz in serviciu.

Avocatul susține că „instanta nu a fost compusa potrivit legii.”.

„Deciziile Colegiului de Conducere a Inaltei Curti trebuiau publicate in Monitorul Oficial, deoarece sunt acte normative, ele au fost doar postate pe pagina de Internet a instantei,”, a explicat Toni Neacsu pentru ziare.com.

Într-o postare pe Facebook, Toni Neacșu susține că CCR a stabilit ca si hotararile Colegiului de conducere a Inaltei Curti in ce priveste completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ si ar fi trebuit publicate in Monitorul Oficial.

„Potrivit instantei de contencios administrativ, hotararile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate in Monitorul Oficial.

Potrivit art 11 alin 1 din Legea nr. 24/2000, actele administrative cu caracter normativ intra in vigoare doar de la momentul publicarii lor in Monitorul Oficial, pana atunci ele neexistand juridic si neputand produce nici un efect.

Ca totul sa fie frumos pana la capat, Curtea Constitutionala insasi (Decizia nr 685/7 noiembrie 2018, par. 127 si 142) stabileste ca hotararile Colegiului de conducere a ICCJ in ce priveste completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ.

Concluzia e simpla, completurile de 5 judecatori de la ICCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite in baza legii, caz evident de contestatie in anulare.

Pana la solutionarea contestatiilor in anulare pe care le voi depune pentru clientii mei, ironia va face sa incerc sa fiu partener de sustineri juridice (prin interventie desigur) cu d-na Camelia Bogdan, in cadrul solutionarii recursului declarat de ICCJ impotriva deciziei CAB.”