Liviu Dragnea a fost condamnat, în urmă cu 7 luni, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Acesta își ispășește sentința în Penitenciarul Rahova.

Însă, Liviu Dragnea nu se poate acomoda cu noul statut, astfel că încearcă să atace decizia judecătorilor prin orice mijloace. În data de 22 octombrie, fostul șef PSD a formulat prin avocaţi, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar, spune mediafax.

Marți, instanța supremă judecă ambele căi extraordinare de atac.

Se pare că, potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a cererii de revizuire sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

Reamintim că în momentul condamnării Dragnea a susținut că: „Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.