"Am avut demonstraţii de masă în această vară nu la Budapesta, ci la Bucureşti. Această violenţă stradală. Preşedintele (României – n.r.) a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi să le ceară profesioniştilor să fie puţin mai atenţi", a afirmat Manfred Weber în discursul din plen.

Actualul lider al grupului Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European a acuzat Guvernul român că acţionează pentru a îl proteja pe Liviu Dragnea de închisoare.

„Există un guvern care îşi foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (…) au fost de acord să pună subiectul pe agendă în plenara următoare. Şi, din nou, sper că toată lumea este pregătită să lupte împotriva corupţiei în toate aspectele şi doar nu într-un anumit caz specific”, a adăugat Manfred Weber, conform Agerpres.

Pe lângă faptul că a criticat România, Manfred Weber este cunoscut drept o persoană care a închis ochii la tendinţele iliberale ale premierul maghiar Viktor Orban.

Aceste declaraţii au venit în cadrul plenului în care deputaţii europeni urmează să supună la vot miercuri un raport care critică situaţia statului de drept în Ungaria, pregătit de Comisia pentru libertăţi civile a PE (LIBE), scrie B1.ro.

Raportul eurodeputatei din grupul Verzilor Judith Sargentini prezintă o listă lungă de "preocupări" referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în sânul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.