Este o situație critică la Penitenciarul Rahova din București. Mai mult de jumătate dintre deținuți sunt băgați în carantină, din cauza epidemiei de coronavirus. În penitenciar se află și Liviu Dragnea, fostul lider PSD.

Potrivit știripesurse.ro, de două zile directorul închisorii doarme în pușcărie. Acestuia îi este frică să nu izbucnească vreun scandal. În plus, cei care sunt în carantină nu au voie să primească vizite.

Alerta a pornit după ce, joi, un deținut de la Penitenciarul Rahova a fost dus la Tribunalul București, cu toate că acesta anunțase că fusese vizita de soția sa din Italia. Însă, testele medicale au arătat că bărbatul nu era purtător de coronavirus. Dar, ca măsură de precauție, directorul penitenciarului a decis să instituie carantina.

„Toți tremură, le e frică de o infecție în pușcării. Ar fi un dezastru pentru că s-ar răspândi foarte repede”, ne-au declarat surse judiciare.

Deținuții lucrează la o firmă ce importă din China

În plus, aproape 100 de deținuți de la Rahova lucrează la o firmă din Chiajna, care importă componente din China și asamblează televizoare pentru o cunoscută firmă din Europa. Deși, potrivit anumitor informații, firma susține că nu a mai importat nimic din China, conducerea penitenciarului a luat măsuri pentru a preveni o posibilă epidemie de coronavirus în închisoare.