Bugetul pe anul 2019 a creat multe nemulțumiri în administrația publică locală, chiar și în rândul primarilor PSD. Vladimir Petruț, primarul PSD al orașului Cavnic, le solicită parlamentarilor social-democrați să nu voteze bugetul, pe care îl consideră „cel mai slab din istoria României”.

„Este cel mai slab buget din istoria României iar cei care l-au întocmit sunt în afara subiectului. Fac apel la parlamentarii puterii să nu voteze proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru că este unul dezastruos, care va afecta toată populația, ar trebui să aibă loc discuții punctuale, serioase și să se găsească soluții la probleme, pentru că în programul de guvernare scrie că se va asigura bunăstare pentru toată lumea, nu pentru o parte da și pentru o parte nu. Parlamentarii vor veni în teritoriu și vor da socoteală oamenilor. Este dezastru, nu ne-a consultat nimeni. Cu siguranță riscăm să intrăm în incapacitate de plată, în faliment. Nu am mai fost niciodată într-o astfel de situație, nu ne-am putut gândi că o să ajungem astfel. E tragic”, a declarat Petruț pentru Mediafax.

Primarul susține că din cauza guvernanților, orașul Cavnic ar putea intra chiar în faliment, asta deși angajații săi nu au primit majorări salariale, cum s-a întâmplat în cazul altor primării.

„La Cavnic, noi nu am realizat din impozite decât 80% pe 2018, la care au adăugat 8%, astfel că ne-au încărcat cu 28% în plus la bugetul local, ceea ce nu este realizabil. La cheltuieli, trebuie să le asigurăm asistenților personali, obligatoriu, vouchere de vacanță și norma de hrană de 350 de lei, ceea ce ne urcă suma cu 30%. Noi nu vom putea pune în aplicare bugetul. Bugetul de salarii, inclusiv indemnizațiile asistenților pentru persoane cu handicap, se ridică în acest an la 3,8 milioane de lei. Sunt asistenți personali care au salarii mai mari decât angajații din Primărie, pentru că noi nu am majorat salariile cum au făcut restul, am avut bun simț, ne-am gândit să facem și investiții”, a subliniat edilul.

Te-ar putea interesa și: