Liviu Dragnea nu a rămas indiferent la anunțul făcut de PES care a spus că îngheață relațiile cu PSD” până când Dragnea şi Dăncilă nu își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene

„Am văzut și că așa zișii mei colegi de la PES cu mușchii foarte încordați că îngheață relațiile cu PSD. În statutul PES nu există noțiunea de înghețare a relațiilor. Noi nici nu avem un statut acolo”, a comentat liderul PSD. El a spus că PES face acest lucru  „pentru o ordonanță care nu există”.

În opinia sa, este 99 la sută motivație electorală  „Foarte mulți colegi de-ai mei, din Paralemtnul European și care mai au cunoștințe în Paralemtnul European spun că după ce PPE a luat decizia cu FIDESZ, s-au făcut presiuni ca și PES să ia măsuri și au ales PSD-ul, ca să echilibreze. Nu am de gând să le răspund, o să o fac după alegeri și doar dacă acești oficiali europeni vor vorbi de marile cazuri de uriașă corupție din țările din Vest”, a punctat Dragnea.

Liderul PSD a spus că și-a avertizat mai demult toți colegii, inclusiv celor care au fugit din partid, că vor fi niște costuri foarte mari întrucât programul  de guvernare, care este pentru români, va deranja niște interese de zeci de miliarde de euro făcute în această țară de 30 de ani de zile. „Le-am spus că va începe o campanie de demonizare a mea ultraprofesionistă, făcută cum nu a mai fost împotriva nimănui, pentru că sunt interese”, a conchis Dragnea.