Liviu Dragnea nu a stat degeaba. Până să intre la închisoare, el a avut grijă ca cei ocupați lui să aibă un viitor asigurat. Același lucru l-au făcut și alți miniștri și lideri PSD. Toți și-au trimis la Bruxelles apropiații sau chiar rudele, în posturi bine plătite. Printre cei favorizați se numără apropiații lui Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Petre Daea, Achim Irimescu sau Ilie Sârbu, potrivit surselor G4Media.ro.

Astfel, ministerele conduse de liderii PSD au propus detașarea rudelor și loialilor la reprezentanța României din Bruxelles, iar ulterior aceleași ministere au propus și prelungirea mandatelor.

Vorbim inclusiv cumnatul lui Liviu Dragnea, care lucrează la instituția plătită din bani publici, fiind trimis acolo de Ministerul pentru IMM-uri.

Apropiații și rudele acestora au primit de la ministerele PSD încă un mandat, până în 2022/2023 la Bruxelles.

Lista oamenilor ținuți în brațe de liderii PSD

Larissa Alina Buru  este apropiată de Ilie Sârbu, fost ministru a Agriculturii și a primit încă un mandat până în septembrie 2023

Răzvan Gabriel Aprodu este fiul secretarului general din Ministerul Agriculturii, Ilie Constantin Aprodu. El a primit încă un mandat până în 2022 și se află la al doilea mandat. Este apropiat și de Petre Daea, pentru că Aprodu este nașul de cununie al cel puțin unei fete a ministrului în funcție al Agriculturii.

Iulia Delia Cohen ar fi, conform surselor citate, o apropiată a lui Achim Irimescu. Prin delegarea acesteia de mai bine de opt ani se ține blocat un post de director de tot opt ani la ANSVSA. A primit încă un mandat.

Ioana Cîrciu a mai primit un mandat până în iulie 2023. Ea este rudă prin alianță cu Rovana Plumb, europarlamentar.

Iulian Tănase se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comerciale Externe“, după cum a relatat Adevărul la începutul anului. Iulian Tănase este fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit Adevărul, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxelles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. A rămas acolo la propunerea Ministerului pentru IMM-uri, condus de Radu Oprea, a relatat Adevărul.