Deși nimeni nu are un glob de cristal magic pentru a ghici perfect viitorul, mulți au așteptat momentul în care Kass va publica lista cu ”Surprize” pentru anul 2023, potrivit TheStreet.

„Aurul va ajunge la 3.000 de dolari uncia până la sfârșitul anului viitor? Va fi inversată prognoza pentru o scădere, în prima jumătate a anului 2023, și o creștere în a doua jumătate?  Va aduce petrolul o surpriză de proporții  în a doua jumătate a anului? Toate acestea ar fi Surprize mari, nu?”, scrie Doug Kass, care subliniază că 2022 a fost un an al „surprizelor fără limite”.  Și că surprizele, pe plan financiar și economic, nu ar trebui să mai mire pe nimeni.

El a întocmit și acum o listă cu „Surprize” ale lui 2023, publicată pe Real Money Pro.

Acuratețea listei din 2021

Patru dintre cele cinci predicții esențiale ale sale pentru 2022 s-au dovedit corecte. În primul rând, pariul său că președintele Fed, Jerome Powell, va deveni mai belicos și va avea puțin noroc în reducerea creșterii prețurilor. Apoi, o altă surpriză anticipată de el a fost că, după o revenire la începutul anului 2022, la noi maxime,  bursa va începe să scadă. Kass a mai scris, în decembrie 2021, că în anul care urmează, averile lui Jeff Bezos și Elon Musk vor scădea, iar economia Chinei va scădea și ea.

Kass reamintește că „Surprizele” sale nu sunt previziuni, ci evenimente potențiale, cu o șansă mai mare de 50% de a avea loc.

Surprizele lui 2023

Kass are o mulțime de pariuri pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele 12 luni. El susține că Elon Musk va salva Twitter în detrimentul companiei și că Apple va trece printr-un șoc. De asemenea, Kass spune că va urma o scădere majoră a valorii Bitcoin și noi salturi ale prețurilor aurului și petrolului. „Scopul Listei mele anuale este de a-i determina pe oameni să se gândească mai profund la o varietate de probleme”, explică el.

Totul a început în urmă cu 21 de ani, când Kass a pregătit o listă cu posibile surprize pentru anul care vine, după ce a citit cartea prietenului său, Byron Wien, fost strateg șef de investiții la Morgan Stanley.