Exponatele Țiriac Collection au beneficiat din nou de aprecierea juriului și a publicului în cadrul unui concurs de eleganță de peste granițe, dedicat automobilelor clasice. Astfel, un Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934 și un Messerschmitt KR 200 din 1962 au participat în perioada 30 iunie-2 iulie 2017 la Florența, în Italia, la Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici”, câștigând două premii importante. 

Juriul competiției, format din personalități de renume în domeniul auto și al concursurilor de eleganță pentru automobile, a declarat modelul Rolls-Royce Phantom II marele câștigător al competiției, acordându-i titlul „Best of Show 2017”. Modelul Messerschmitt KR 200 a fost exponatul cel mai apreciat de publicul vizitator, obținând premiul de popularitate – „Best of Show Referendum del Pubblico”.

Rolls-Royce Phantom II Sedanca de Ville a câștigat de asemenea un premiu dedicat vehiculelor clasice și în România, la ediția din 2013 a Concursului de Eleganță de la Sinaia, la categoria „Antebelic Sedan”.

Messerschmitt KR 200, cunoscut și sub numele Kabinenroller (scuter cu cabină), a fost proiectat de inginerul aeronautic Fritz Fend și produs în fabrica germană de avioane Messerschmitt din 1955 până în 1964. Cea mai interesantă dotare a mașinii este reprezentată de motor și de transmisie, care oferă posibilitatea de a folosi toate cele 4 trepte de viteză, atât în mersul cu fața, cât și în deplasarea cu spatele.

 

Deși reluat de doar doi ani, Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici” are o istorie îndelungată. Acesta a debutat în anul 1903, în timpul vizitei la Florența a regelui Vittorio Emanuele al III-lea și a Reginei Margherita, când s-a organizat în premieră un concurs de eleganță pentru automobile. Pentru prima ediție concurenții și-au decorau automobilele cu flori culese din grădinile proprii și au defilat cu mândrie în fața capetelor încoronate. Ediția din 2017 a concursului a reunit în Piața Pitti, într-o expoziție spectaculoasă, peste 30 de mașini fascinante din toată lumea.

Cu doar câteva zile în urmă, modelul Cadillac Series 90 V16, fabricat în 1939, aparținând Țiriac Collection, a fost desemnat marele câștigător al Concursului de Eleganță de la Sinaia, ediția 2017, care s-a desfășurat pe domeniul Peleș. Acesta a câștigat titlul „Best of Show”, titlul la categoria „Antebelice Sedan” și premiul pentru cea mai bună restaurare la categoria „Vehicul Istoric Antebelic”. De asemenea, Duesenberg Model J Berline Convertible din anul 1930, unul dintre cele mai admirate exponate din cadrul galeriei Țiriac Collection, a fost premiat la ediția din 2017 a celebrului Concurs de Eleganță Villa d’Este, care s-a desfășurat în perioada 26-28 mai lângă lacul Como, în nordul Italiei. Modelul a câștigat locul I la clasa B – „Călătorii cu stil: Ocolul Pământului în 40 de zile”.

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Un amplu reportaj de la Concursul de Eleganţă de la Sinaia puteţi citi în ediţia din această săptămână a revistei Capital.