Procurorii au luat în vizor un consilier local din Câmpulung Moldovenesc. Acesta este cercetat penal după ce a postat pe Facebook, evident în mod ilegal, lista cu personalul medical din localitate infectat cu coronavirus.

Lista a apărut vineri seară pe site-ul unei instituţii de presă din Suceava şi conţinea numele cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovonesc care au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Sesizarea a fost făcută din oficiu de către poliţişti, care au constatat că la rubrica de comentarii a unei postări a apărut o listă cu numele şi prenumele cadrelor medicale din oraş, fiecare cu rezultatul testării, pozitiv sau negativ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis acum un dosar penal pentru “divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice” pe numele consilierului local Corneliu Berentan (PNL). Acesta a şters între timp postarea. Consilierul a declarat ulterior că voia să trimită acea listă unei cunoştinţe, sub formă de mesaj privat. Serviciul de Investigații Criminale Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, continuă cercetările în acest caz, pentru a se stabili dacă şi alte persoane au fost implicate în comiterea faptei, scrie monitorulsv.ro.

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc va fi închis integral timp de 14 zile pentru decontaminare, după ce 67 de cadre medicale şi 7 pacienţi au fost confirmaţi pozitiv la testarea COVID-19, scria Agerpres sâmbătă, 4 aprilie. Cadrele medicale vor sta în autoizolare la domiciliu, iar pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.