Decesul pilotului de la Raliul Iașului, vizat de un dosar penal. Polițiștii fac cercetări

Reprezentanții IPJ Iași spun că poliţiştii „au întocmit dosar penal de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului”.

„Având în vedere decesul pilotului la Raliul Iaşiului, ce a avut loc la data de 4 septembrie, poliţiştii au întocmit dosar penal de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului şi luării măsurilor legale care se impun”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Cum a avut loc accidentul?

Amintim că maşina în care se afla echipajul format din Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a intrat într-un cap de pod la Hadâmbu în ziua de sâmbătă, 4 septembrie, în timpul Probei Speciale 2.

În urma accidentului, mașina a avut o ieşire violentă în decor. În urma accidentului, pilotul a rămas încarcerat, iar copilotul a ieşit singur din vehicul.

Cei doi au fost duşi cu un elicopter la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, unde medicii au constatat că Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi traumatisme cranio-cerebrale, fiind în comă.

La spital, o echipă formată din medici din mai multe specializări a încercat, timp de două ore, să-l resusciteze pe pacient. Din cauza rănilor grave, el nu a mai putut fi salvat.

Conducerea Raliului Iaşiului a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfăşurare şi anularea etapei, după decesul pilotului Adrian Răspopa. Acesta avea 41 de ani, a început să conducă de la nouă ani şi a participat la primul concurs de raliuri la vârsta de 18 ani.

Sursă foto: Facebook Adrian Răspopa