Clujeanul Victor Miron, fondatorul proiectului „Cărțile pe față”, a primit în aceste zile o veste care i-a transformat o dorință într-un vis împlinit. El a obținut de la TED licența de organizator și curator pentru conferințe TEDx în Cluj și a început deja pregătirile pentru primul eveniment care va avea loc în luna decembrie a acestui an.

„Sunt entuziasmat și încântat că am obținut licența, mai ales că m-am întors de la TEDSummit din Edinburgh plin de inspirație și de dorința de a face la Cluj un eveniment cât mai aproape de nivelul TED. O să pun foarte mare accent pe calitatea discursurilor, astfel că le vom invita pe viitoarele vorbitoare la un workshop de public speaking care va precede conferința TEDx din luna decembrie. Workshopul va avea loc pe 16 octombrie la Cluj și va fi găzduit de Oana Pellea”, spune încântat Victor Miron.

El a participat în luna iulie la unul dintre cele mai importante evenimente TED, TEDSummit Edinburgh, care se adresează unei comunități restrânse de foști speakeri, organizatori TEDx, traducători, TED Fellows și care se organizează o dată la trei ani. Acesta a fost un pas important în obținerea licenței.

Acum Victor se pregătește pentru organizarea conferinței TEDxZorilorWomen 2019 la care vor fi așteptați minimum 700 de participanți, iar tema pe care o vor aborda vorbitoarele invitate va fi „Bold and Brilliant”. El spune că a auzit prima dată despre conferințele TED la radio în 2005-2006, iar în 2011 a avut ocazia să participe la TEDxBucharest.

„Un discurs de acolo m-a inspirat să pornesc o campanie de promovare a bunelor maniere în trafic. Un alt TED Talk m-a convins să încep în 2012 o comunitate de consum colaborativ. Iar în 2013, după un alt TED Talk, am făcut o aplicație de mobil. Așa că am văzut pe propria piele puterea ideilor de a se disemina și de a genera acțiune și chiar impact pozitiv. Așa că sunt foarte bucuros să vă invit la prima conferință TEDx pe care o organizez eu direct.”

Victor Miron, care a creat în Cluj peste 30 evenimente culturale în ultimii 5 ani, s-a implicat până acum în organizarea unui TEDx la Cluj, în 2007, și a fost, de asemenea, prezent și pe scenă în calitate de vorbitor, în 2012.