O asistentă medicală din New York a devenit în data de 14 decembrie prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în SUA, ţara cu cele mai multe decese asociate coronavirusului din lume, conform agerpres.ro

„Primul vaccin administrat. Felicitări Statelor Unite, felicitări LUMII”, a scris pe Twitter preşedintele Donald Trump la câteva minute după vaccinare, cu puţin înainte de ora 09:30 (14:30 GMT).

Felicitările continuă

Asistenta medicală Sandra Lindsay a fost vaccinată în faţa camerelor de luat vederi în Long Island Jewish Medical Center, un spital important din cartierul Queens.

Sandra Lindsay a fost felicitată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

„Sper că acest lucru vă va oferi dumneavoastră şi celorlalte cadre medicale care muncesc în fiecare zi un sentiment de securitate şi competenţă sporite”, a spus el.

„Mă simt foarte bine. Nu am simţit nicio diferenţă faţă de celelalte vaccinuri”, a declarat zâmbind Sandra Lindsay după ce a fost înţepată în braţ.

Această inoculare marchează începutul unei campanii masive de vaccinare în Statele Unite, afectate grav de epidemia de COVID-19, cu aproape 2.500 de decese zilnice şi peste 16 milioane de cazuri înregistrate.

„Va fi nevoie de mai multe luni înainte ca vaccinul să atingă o masă critică”, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. „Este lumina de la capătul tunelului, însă tunelul este lung”, a adăugat el, cerând americanilor să continue să respecte regulile sanitare în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.

Oamenii lui Trump au ieșit în stradă cu miile

La peste o lună după alegerea lui Joe Biden, o mare de şepci roşii ‘Make America Great Again’ a invadat sâmbătă capitala SUA pentru a reclama „încă patru ani” de preşedinţie Trump şi a denunţa din nou, fără dovezi, „fraude masive” la prezidenţiale, comentează AFP.

În pofida unei noi înfrângeri usturătoare la Curtea Supremă cu o zi înainte, partizanii lui Donald Trump rămân ferm convinşi de victoria acestuia la alegerile din noiembrie.

Într-o ambianţă festivă, mai multe mii dintre ei s-au adunat în Freedom Plaza, la mică distanţă de Casa Albă, o mulţime însă mai puţin numeroasă în raport cu cei 10.000 de manifestanţi prezenţi în urmă cu o lună pentru a-l susţine pe preşedintele în exerciţiu.

La orele dimineţii, manifestanţi pro- şi anti-Trump au fost implicaţi în câteva altercaţii, poliţia intervenind pentru a-i separa.

„Nu vom ceda nimic”, a promis Luke Wilson, venit din Idaho, purtând un drapel în favoarea dreptului de portarmă.

„Un amestec străin”, un software electoral care ar fi şters milioane de voturi destinate preşedintelui. Militanţii au enumerat motivele pentru care alegerile le-au fost „furate”.