Președintele SUA, Donald Trump, a lansat miercuri noi atacuri virulente la adresa lui Jerome Powell, cel care conduce FED – Rezerva Federală Americană. Într-o serie de tweet-uri devastatoare, Trump i-a calificat drept ”idioți” pe cei din conducerea FED.

Supărarea președintelui american vine din faptul că FED nu reduce la zero rata dobânzii de referinţă, așa cum procedează Banca Centrală Europeană, anunță presa internațională.

‘”Rezerva Federală ar trebui să aducă dobânzile la ZERO, sau chiar sub (zero), şi atunci noi am putea începe să ne refinanţăm datoria”, a menţionat Trump într-unul din mesajele sale matinale pe Twitter.

‘”Statele Unite trebuie să plătească mereu dobânda cea mai mică. Fără inflaţie! Naivitatea lui Jay Powell şi a Rezervei federale nu ne permit să facem ceea ce fac alţii”, a adăugat liderul de la Casa Albă în acelaşi mesaj, în care s-a adresat responsabililor Fed cu termenul de ”idioţi”.

Nu este pentru prima dată când el critică Rezerva Federală, dar mesajele sale anterioare la adresa acestei instituţii, deşi foarte dure, nu au conţinut până acum astfel de invective.

Ultimul său mesaj vine şi în timp ce sondajele încep să arate că americanii sunt tot mai îngrijoraţi de starea economiei SUA, iar joi are loc o reuniune a Băncii Centrale Europene, care menţine de trei ani la 0% rata dobânzii de referinţă şi ar putea să o ducă într-o zonă negativă ca urmare a contextului economic dificil.