Fostul director general al FMI a părăsit în jurul orei locale 19.30 (23.30 GMT) locuinţa sa situată în cartierul TriBeCa, unde s-a aflat sub arest la domiciliu până vineri dimineaţă, către o destinaţie necunoscută.

Sâmbătă, cuplul a vizitat Muzeul de artă modernă din Manhattan. Vineri seară, Dominique Strauss-Kahn a luat prima sa cină în oraş în calitate de om liber, într-un restaurant italian situat în cartierul Upper East Side.

Marţi seară a avut loc prima ieşire a cuplului după decizia justiţiei americane de a ridica arestul la domiciliu al lui DSK la solicitarea procurorului districtual din Manhattan. Acesta a stabilit că presupusa victimă care l-a acuzat pe fostul şef al FMI de infracţiuni sexuale a făcut o relatare ‘eronată’ a modului în care s-au derulat faptele.

Fostul ministru francez se poate deplasa după bunul plac în prezent, dar numai pe teritoriul american, întrucât justiţia i-a păstrat paşaportul. Însă un alt scandal pare să urmeze pentru DSK. Ziarista şi scriitoarea americană Tristane Banon a depus o plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativă de viol la parchetul din Paris.

Într-un interviu pentru l’Express, tânăra de 32 de ani a explicat de ce a aşteptat mai bine de opt ani de la producerea faptelor, care s-ar fi petrecut în februarie 2003, pentru a depune plângere. "Nu mai suport să aud că sunt o mincinoasă pentru că nu am depus plângere", a precizat ea.
SURSA: Agerpres