"Problema este că avem o boală în această ţară şi nu înţelegem, odată şi odată, că România, fără capital străin, nu are nicio şansă. Noi ar trebui să dăm şpagă capitalului străin, pentru că este limpede: noi ne-am bazat pe capital străin înainte de Primul Război Mondial, înainte de al Doilea Război Mondial, după al Doilea Război Mondial. Chiar în vremea lui Ceauşescu industria s-a făcut în mare parte cu împrumuturi externe. Şi acum avem nevoie de capital străin. Cine crede că în ţara asta numai cu capitalul nostru putem răzbi se înşeală amarnic pentru că am văzut limpede de-a lungul multor ani că nu putem răzbi singuri", a explicat Vasilescu.

În altă ordine de idei, referindu-se la creşterea preţurilor la combustibil, acesta a apreciat că atâta timp cât există cerere pe o piaţă pentru el ‘anormal şi previzibil’ companiile încearcă să împingă preţul înainte pentru că ‘nu avem cultură economică, nu avem cultură financiară’.

‘Foarte mulţi oameni de afaceri din România au încă vocaţia ‘tunului’, să câştige bine. Dacă luăm statisticile, vedem că este un număr mare de falimente. Desigur, acolo sunt şi firme de apartament, dar acest număr nu îl putem pune numai în cârca actualei crize’, a mai afirmat Vasilescu.