Domeniul de Internet Poker.org a devenit cel mai scump domeniu cu extensia „.org” după ce a fost cumpărat pentru suma de un milion de dolari de PokerCompany.com.

Sedo, o companie care vinde domenii de Internet, a reuşit tranzacţia momentului în privinţa domeniilor „.org”.  Compania  a vândut recent domeniul de Internet Poker.org  pentru suma de un milion de dolari.

Poker.org a devenit astfel cel mai scump domeniu .org, depăşind cu mult suma plătită pentru engineering.org – 198.000 de dolari şi sexe.org, care a costat 151.400 de dolari. Suma este însă incomparabil mai mică faţă de cea plătită pentru domeniile „.com”.  Printre cele mai scumpe domenii „.com” se numără Fund.com, care s-a vândut cu 10 milioane de dolari, Toys.com – 5,1 milioane de dolari şi candy.com –  3 milioane de dolari. Cel mai scump domeniu „.com”  a fost Sex.com, pentru care s-a plătit 14 milioane de dolari.

Interesul pentru domeniile „.org” a crescut în ultima vreme, în prima parte a anului trecut, fiind înregistrate cu 11% mai multe domenii faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, conform pir.org.  În prezent sunt înregistrate şapte milioane de domenii „.org”, fiind a treia cea mai populară extensie după „.com” şi „.net”.

Domeniile „.org” sunt folosite în special de organizaţiile nonprofit, de companii care oferă informaţii de valoare şi sigure, însă fi înregistrate de oricine şi în alte scopuri.

SURSA: TechCrunch