Cântăreața Hanka Horkà, solista unei trupe cunoscute în Cehia, Asonance, a fost răpusă de COVID-19 după ce s-a infectat voluntar cu Sars-CoV-2 pentru a nu renunța la viața ei socială, conform La Repubblica.

Aceasta avea 57 de ani și era convinsă că se poate infecta singură pentru a reveni la viața ei socială normală. Hanka Horkà nu credea în eficiența vaccinului, însă nici nu voia să renunțe la micile ei plăceri, precum teatrul sau sauna.

Cu câteva zile înainte de teribilul incident, cântăreața cehă i-a informat pe oamenii de acasă că s-a infectat voluntar cu Sars-CoV-2 pentru a putea reveni la rutina ei obișnuită.

„Viața este aici pentru mine și pentru tine”, a scris aceasta pe rețelele de socializare, invitându-și fanii să facă la fel ca ea. După câteva zile, starea sa de sănătate s-a agravat treptat și a murit.

Hanka Horkà
Sursă: repubblica.it

Fiul îndurerat acuză mișcările anti-vaccin că i-au ucis mama

Jan Rek, fiul ei, tot solistul unei trupe din Cehia, susține că mama sa a fost ucisă de mișcarea anti-vaccin, care a determinat-o să refuze tratamentul injectabil.

„Ea și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă urăsc! Ați ucis-o”, a scris acesta pe rețelele de socializare, apoi a șters comentariul.

Hanka Horka a fost solista Asonance, o trupă de muzică populară cehă fondată în 1975 la Școala Gimnazială Jan Neruda din Praga. A devenit membră în 1985.

Tristețea continuă în lumea muzicii deoarece, recent, o tânără cântăreață a decedat. O întreagă națiune este în doliu după moartea artistei care era considerată un „muzician fabulos”. Mii de oameni s-au strâns la priveghiul acesteia și alte evenimente asemănătoare vor avea loc pe parcursul întregului weekend (15-16 ianuarie).

Ucigașul fetei nu a fost încă prins

Mii de oameni s-au adunat în orașul Tullamore din Irlanda, la un priveghi pentru Ashling Murphy. Alte memoriale au fost ținute în toată Irlanda după uciderea „fără sens” a artistei de 23 de ani, care a provocat multă durere și furie în rândul populației, transmite The Guardian.

Murphy a fost ucisă miercuri după-amiază în timp ce mergea să alerge de-a lungul malurilor Marelui Canal în orașul din County Offaly. Aceasta preda din martie 2021 într-o școală publică și a fost o instrumentistă apreciată, fiind chiar în centrul atenției la festivalul de muzică tradițională Tullamore Tradfest.

Poliția irlandeză a arestat și reținut un bărbat, dar acesta a fost eliberat de atunci. „Acest bărbat a fost eliminat din anchete și nu mai este suspect”, a declarat un purtător de cuvânt al Garda Síochána pentru Irish News. Poliția a promis că nu va lăsa „nicio piatră neîntoarsă” în aducerea ucigașului în fața justiției.

ashlin murphy
Sursă: Comhaltas Ceoltóirí Éireann