Este doliu uriaș în România! Un nume cunoscut din lumea sportului a murit răpus de Covid-19 la doar 64 de ani. Este vorba despre Dumitru Artene, cunoscutul antrenor emerit de lupte din Roman. El s-a stins din viață la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, după ce fusese internet pentru că ar fi avut COVID-19. 

„În urmă cu două săptămîni era internat la această unitate sanitară cu diagnosticul de Covid. Corpul său nu a răspuns la tratamentul făcut şi a fost nevoie să fie internat pe Secţia ATI, unde a fost intubat. Din acest moment prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat. S-a făcut apel la un donator de plasmă, dar nu a fost găsit, ţinând cont că avea o grupă rară de sînge. A avut mici complicaţii din cauza unei bronşite. Pe certificatul său de deces scrie la cauza morţii: stop cardiac. Înmormîntarea va avea loc miercuri, 9 septembrie, cînd îl vom duce, conform procedurilor în cazul deceselor provocate de noul coronavirus, direct la groapă“, a declarat Cătălin Artene, pentru presa centrală, citat de mesagerulneamt.ro.

La finele lunii august, fiul său, Cătălin și Federația Română de Lupte au făcut un apel public pentru găsirea unui donator de plasmă vindecat de infecția cu coronavirus, dar era nevoie de o grupă de sânge rară și nu s-a găsit.

Dumitru Artene a pregătit, timp de 39 de ani cât a fost antrenor, generații de sportivi care au câștigat sute de medalii în competiții naționale și internaționale.

Mădălina Linguraru, una din cunoscutele luptătoarele romașcane, a scris pe pagina de socializare câteva cuvinte cutremurătoare.

„Aș vrea să pot exprima în cuvinte ceea ce simt, însă cuvintele sunt de prisos acum, căci mai mult decât antrenor, mi-ați fost mamă, mi-ați fost tată, mi-ați fost prieten….Ați fost și o să fiți mereu un antrenor ce merită dat exemplu, căci dacă România ar avea mai mulți antrenori ca dumneavoastră, ar avea mai mulți campioni…Odihnește-te în pace, maestre!”,a spus ea.