Este doliu uriaş în lumea muzicii din toată lumea! Un cântăreţ legendar ne-a părăsit. A fost idolul mai multor generaţii. Piesele sale au făcut istorie pe toate plajele şi în toate discotecile lumii.

Doliu uriaş în muzică

Este doliu uriaş în lumea muzicii. Legendarul Johnny Pacheco a murit la vârsta de 85 de ani. Considerat unul dintre părinţii muzicii salsa, artistul a încetat din viaţă luni la New York, la vârsta de 85 de ani, a anunţat familia sa, relatează AFP.

Muzician, compozitor şi producător, Johnny Pacheco, născut în 1935 în Republica Dominicană, a fondat casa de discuri Fania Records şi grupul Fania All-Stars, din care au făcut parte artişti emblematici ai muzicii salsa, precum Celia Cruz, Hector Lavos şi Willie Colon.

“Cu imensă durere în suflet şi un mare gol în inimă, vă anunţ că maestrul Johnny Pacheco a murit astăzi în pace. Multe mulţumiri pentru rugăciunile voastre şi pentru toată dragostea pe care i-aţi acordat-o mereu”, a declarat soţia sa, Cuqui Pacheco, într-un comunicat publicat în numele familiei pe contul oficial de Facebook al artistului.

Ce probleme de sănătate avea?

Muzicianul fusese internat de urgenţă în urmă cu câteva zile pentru pneumonie. Născut la 25 martie 1935 în oraşul dominican Santiago de los Caballeros, Juan Azarias Pacheco, care a devenit ulterior Johnny Pacheco, a ajuns la New York în copilărie împreună cu familia sa.

După ce a studiat muzica la celebra şcoală Juilliard din New York, el şi-a început cariera în anii 1950, devenind faimos alături de orchestra Pacheco y su Charanga. Artistul a fondat Fania Records în 1964 alături de avocatul Gerald “Jerry” Masucci.

“Odihneşte-te în pace, dragul meu prieten şi maestru”, a scris pe Twitter Willie Colon.

“El faisan” şi “Quitate tu” sunt două dintre cele peste o sută de melodii pe care Johnny Pacheco le-a înregistrat sau compus.