Doliu uriaș în fotbalul spaniol! A murit Francesc Arnau, portar ce a apărat în 32 de meciuri poarta Barcelonei, la prima echipă.

A fost coleg cu Gică Popescu, în anul în care au câștigat împreună Cupa Regelui.

Doliu uriaș în fotbalul spaniol! A murit Francesc Arnau

Doliu în fotbalul spaniol. Un fost portar, care a evoluat la FC Barcelona și Málaga, s-a stins din viață cu o zi înainte să împlinească 46 de ani.

Francesc Arnau a fost coleg în 1996-1997 cu Gică Popescu la echipa blaugrana și împreună au câștigat în acel sezon Cupa Regelui.

Tristul anunț a fost făcut de clubul său, Real Oviedo. „Suntem profund îndurerați de această grea pierdere și suntem alături de familia sa în aceste „momente teribile.

Odihnește-te în pace”. Arnau era din noiembrie 2019 directorul sportiv al grupării iberice, potrivit gsp.ro.

Fost produs al academiei La Masia, Francesc a apărat în 32 de meciuri poarta catalanilor la prima echipă, fiind în general rezervă în cele cinci sezoane (1996-2001) cât a figurat în lotul blaugrana.

A plecat apoi la Málaga, pentru care a bifat 131 de meciuri, până când s-a retras în 2011. A fost internațional de tineret și U23 al Spaniei, cu 13 selecții în total.

I-a luat locul lui Michu la Ovideo

A rămas la clubul andaluz și a preluat funcția de director sportiv în 2015 până în 2018, apoi s-a mutat la Oviedo, unde l-a înlocuit pe Michu.

Oviedo a decis să-și amâne partida cu Mirandés de duminică.

Gică Popescu a fost coleg pe Camp Nou, printre alții, cu Luis Enrique (fost selecționer al Spaniei), Josep Guardiola (care a devenit unul dintre cei mai apreciați antrenori în ultimul deceniu), brazilianul Ronaldo (care avea să câștige de două ori Balonul de Aur, în 1997 și 2002), Laurent Blanc (care avea să devină campion mondial cu Frranța în 1998), Luis Figo (care avea să câștige Balonul de Aur în 2000), Hristo Stoichkov (Balonul de Aur din 1994) și nu în ultimul rând cu Julen Lopetegui (fost antrenor al lui Real Madrid, până în octombrie 2018, pe atunci portarul de rezervă al formației blaugrana).

Căpitanul de drept era Jose Mari Bakero.

Sursa foto: Dreamstime.

Sursa foto: uefa.com