Este doliu uriaş în lumea sportului mondial! Un fotbalist legendar a încetat din viaţă. Acesta a trecut prin clipe groaznice înainte de a înceta din viaţă. A trecut prin chinuri mari.

Doliu uriaş în fotbal

Este doliu uriaş în fotbalul mondial. Unul dintre cei mai mari fotbalişti ai planetei a decedat. Este vorba despre legendarul atacant argentinian Leopoldo Jacinto Luque.

Acesta a dus Argentina spre titlul mondial în 1978, după ce a marcat mai multe goluri extrem de importante. Cupa Mondială din 1978 a fost câştigată pe teren propriu de selecţionata “Albiceleste”.

Legendarul fotbalist a încetat din viaţă luni, la vârsta de 71 de ani, în urma unei crize cardiace, au anunţat surse medicale, citate de AFP.

Fostul jucător al echipelor River Plate şi Union Santa Fe fusese spitalizat la Mendoza, oraş de la poalele Anzilor din vestul ţării, după ce se infectase cu coronavirus.

Luque, autor a 22 de goluri în 45 de selecţii la echipa naţională, a marcat patru goluri la această primă Cupă Mondială câştigată de Argentina, alături de Mario Kempes şi Daniel Passarella.

În competiţia organizată sub patronajul juntei militare aflate la putere la acea vreme în Argentina, Luque a adus egalarea în primul meci câştigat cu Ungaria (2-1), a marcat golul victoriei cu Franţa (2-1) şi apoi a înscris o dublă în meciul cu Peru (6-0), care a calificat Argentina în finală.

Argentina a câştigat finala cu Olanda (3-1 după prelungiri) de pe Stadionul Monumental, al clubului River Plate, pe care Luque a strălucit cu “milionarii”, înscriind 75 de goluri în 176 de meciuri şi cucerind cinci titluri de campion al Argentinei.

După retragerea din activitatea de jucător, el a antrenat mai multe cluburi din provincia Mendoza.