Potrivit unei informări transmise miercuri seară de Ministerul Sănătăţii, încă un pacient care se afla în pavilionul de la Institutul Matei Balş afectat de incendiu, a murit.

Este vorba de un bărbat de 68 de ani, cu o formă severă de COVID-19 şi afecţiuni asociate, precizează sursa citată.

Se pare că pacientul se afla în pavilionul de la Institutul Matei Balş afectat de incendiul din 29 ianuarie şi a fost transferat ulterior la Spitalul “Sf. Pantelimon”. Din păcate însă, acesta a pierdut lupta. Pe lângă noul coronavirus, el suferea și de alte afecțiuni.

“Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată mai precizează că se va face o anchetă medico-legală care va stabilicauzele decesului.

18 pacienți au murit în urma incendiului de la Matei Balș

În ceea ce privește numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat, acesta a ajuns la 18. Patru dintre ei au fost găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu SARS-CoV-2, iar un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

Marți, alți doi pacienți care fuseseră internați la Institutul „Matei Balş” în pavilionul afectat de incendiu au murit. Prima pacientă fusese transferată la Spitalul Militar Central din București. Pe lângă aceasta, un alt bărbat de 81 de ani transferat după incendiu și-a pierdut viața.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS-CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

 

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea