Este vorba despre fostul internaţional iugoslav şi croat Zlatko Kranjcar, care a antrenat naţionala Croaţiei în perioada 2004-2006. Acesta a decedat luni, 1 martie, la vârsta de 64 de ani, a anunţat federaţia croată pe Twitter, conform efe.com

De asemenea, Kranjcar fusese internat în spital de mai multe zile şi s-a stins din cauza unei boli „grave”.

A fost unul dintre cei mai buni atacanţi

Zlatko Kranjcar a fost unul dintre cei mai buni atacanţi ai echipei Dinamo Zagreb, pentru care a marcat 98 de goluri între 1973 şi 1983, câştigând campionatul Iugoslaviei în 1982 şi Cupa Mareşalului Tito în 1980 şi 1983, conform sursei menționate.

Trebuie menționat că Zlatko Kranjcar a adunat 11 selecţii în naţionala Iugoslaviei şi a fost primul căpitan al noii echipei reprezentative a Croaţiei.

A mai evoluat în cariera sa la Rapid Viena (şapte sezoane), marcând 106 goluri în 201 partide, câştigând două campionate, trei Cupe ale Austriei şi trei Supercupe. Ca antrenor, a mai condus selecţionatele Iranului şi Muntenegrului, pregătind-o pe Dinamo Zagreb în trei mandate, printre alte echipe.

Fiul său Niko Kranjcar (36 ani) şi-a încheiat cariera fotbalistică în 2018, după ce a jucat la Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Portsmouth, Tottenham Hotspur, Dinamo Kiev, Queens Park Rangers, New York Cosmos şi Glasgow Rangers, adunând peste 80 de selecţii la naţionala Croaţiei.