Doliu în România. O celebră actriță a încetat din viață. Durere imensă în lumea teatrului

Doliu în România. O cunoscută actriță s-a stins din viață. Este vorba despre Loredana Alexandrescu, care a murit la vârsta de 53 de ani. Anunțul tragic a fost făcut de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Ea s-a născut la 16 februarie 1953, la Reșița a urmat cursurile Secției de Artă teatrală și cinematografică a Universității Ecologice din Capitală. De menționat este faptul că, înainte să se alăture Trupei Marionete din Arad, actrița Loredana Alexandrescu a interpretat sute de roluri pentru teatrele din Giurgiu, Reșița și Ploiești, scrie bzi.ro.

În acest context, echipa Trupei de Marionete din Arad a deplâns dispariția colegei de scenă. Aceștia au precizat că Loredana Alexandrescu a fost o persoană caldă, bună, dar și plină de compasiune.

,,S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun, Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru. Drum lin, colegă dragă!”, transmite Echipa Trupei Marionete.

Doliu imens în lumea teatrului

Totodată, colegii artiști au transmis și ei zeci de mesaje de condoleanțe după moartea actriței. Nimeni nu prevestea tragedia care avea să urmeze. De asemenea, toți au descris-o ca fiind o persoană sufletistă și au declarat că îi vor duce dorul de acum încolo, însă speră că și-a găsit pecea.

„Lore, încă nu îmi vine să cred că ai pierdut lupta cu viață! Nu îmi vine să cred că tu nu vei mai fi acolo, pe scena atunci când voi merge cu Andrada la Teatru de Păpuși,fară tine scena e pustie,tu ai fost cea care ne-ai adus pentru prima dată acolo,tu ai fost cea care ne-a insuflat dragul de Teatru de Păpuși și îți mulțumesc din suflet pentru asta. Aș fi vrut să fii de fiecare dată acolo când noi venim, dar din păcate Dumnezeu a avut alte planuri cu tine, El nu ia în Cer decât oamenii buni,oamenii calzi și veseli,așa cum ai fost tu mereu.

Să mânuiești păpușile în Rai și să ai grijă de noi de acolo de Sus, să ne veghezi și să fii alături se noi.Nu te vom uita niciodată!”, a scris o colegă a actriței.

„Lore… Da, era frumoasă, caldă, calmă, răbdătoare, nu avea neliniștea primei tinereți, dar avea aerul unei femei trecută prin neliniști și care supraviețuia elegant… Trecerea în neființă n-a făcut-o în liniște ci cu luptă pentru fiecare zi, își dorea să mai trăiască o zi, o lună, un an… Dar cred că acolo își va regăsi candoarea și pacea, erau în ea, dintotdeauna. Drum în lumină, Lore”, este un alt mesaj emoționant postat după dispariția actriței”, a fost un alt mesaj.