Doliu în România. S-a stins fondatorul Universității „Dimitrie Cantemir”

România este în doliu. Lumea universitară românească l-a pierdut pe președintele și fondatorul Universității „Dimitrie Cantemir”. Prof. univ. dr. Momcilo Luburici a trecut la cele veșnice în dimineața zilei de miercuri, 15 noiembrie 2023.

Momcilo Luburici a fost președintele fondator al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

Anunțul morții sale a fost făcut de către Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”. Potrivit acestuia, înmormântarea va avea loc vineri, la Cimitirul Belu din București.

„Cu adâncă durere, Senatul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București anunță trecerea în neființă a Domnului Președinte, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității.

Întregul personal al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care i-a cunoscut personalitatea, profesionalismul și înalta ținută morală, îi aduce un ultim omagiu!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București.

Un mesaj de condoleanțe la fel de emoționat a fost transmis și din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România.

„Azi dimineață a trecut la cele veșnice Domnul Președinte al Universității Creștine Dimitrie Cantemir Profesor Universitar Doctor Momcilo LUBURICI. După o viață la catedra Universității de Drept la Teoria Generală a Dreptului.

În anul 1990 a fondat Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir care în 33 de ani de activitate a dat peste 80000 de absolvenți cu licență, peste 15000 de absolvenți de Maser și câteva mii de doctori în diverse profesii. Numărul cel mai mare de absolvenți a fost de specialiști în drept. Mulți absolvenți au ocupat și ocupă demnități publice în toate sectoarele juridice.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, ora 12 la Cimitirul Belu în București.”, potrivit Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Momcilo Luburici
SURSA FOTO: juridice.ro

Viața și activitatea profesională a profesorului Momcilo Luburici

Născut în 1924 în actuala Bosnia-Herțegovina, el a luat calea migrației și în 1949 a ajuns în Republica Populară Română. Cu o viziune amplă asupra învățământului superior, în 1990 a pus bazele Universității Dimitrie Cantemir.

De-a lungul anilor, instituția s-a dezvoltat considerabil și a devenit una dintre cele mai mari și proeminente universități private din țară, având filiale în diverse orașe mari. În cei 27 de ani de existență, universitatea a produs 80.000 de absolvenți cu licență și 15.000 de absolvenți de masterat.

Fondatorul său a avut un impact semnificativ asupra peisajului educațional din România.