Artistul Petrică Vița a încetat din viață. El a suferit de cancer de piele și, până acum, nu a dezvăluit public problema sa de sănătate cu care s-a confruntat timp de 6 ani.

În cazul lui Petrică Vița, boala a fost controlată până în ultimele luni. Din nefericire, starea sa s-a înrăutățit și a necesitat un tratament mai intens, în străinătate, la Viena, în Austria.

A fost unul dintre cei mai disciplinați pacienți. A luptat timp de 6 ani, apărând mereu în fața publicului cu un zâmbet pe buze și și-a îndeplinit cu onoare responsabilitățile, conform Ziuadevest.ro.

Fiica artistului a anunțat decesul

Tristul anunț al decesului a fost făcut de fiica lui Petrica Vița, Georgiana Vița.

„NUUUU TATI !!!!!! NUUUUUU !!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi . TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE !!!!! Vei ramane tatăl meu mereu !!!! Dumnezeu să te aibă în paza lui !!!!!

Ce mă fac eu fără tine ???? Vreau să știe o lume întreagă , ai fost cel mai bun tată din lume !!!! TE IUBESC TATI MEU !!!!!”, a scris pe Facebook Georgiana Vița.

Artiștii voiau să sprijine familia

„Petrică Vița a plecat în lumea fără de dor! Cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, organizat la Reșita, la Sala Polivalentă pentru strângerea de fonduri în vedere continuării tratamentului, Petrică Vița ne-a părăsit. Artiștii veniți din toate colțurile țarii s-au adunat în semn de respect în fața publicului, s-a cântat o doină de rămas bun, iar Preasfințitul Părinte Lucian,

Episcopul Caransebeșului a ținut o slujbă pentru odihna sufletului lui Petrică Vița. Toată sala l-a aplaudat pentru ultima oară pe maestrul Petrică Vița, luându-și rămas bun pentru totdeauna! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace și să îți așeze sufletul în lumină!” a scris pe Facebook și interpretul hunedorean Cristian Fodor.

Mulți artiști au decis să sprijine familia în acoperirea costurilor spitalizării și, în special, a tratamentului. Din păcate, astăzi, în timp ce la Sala Polivalentă din Reșița se pregătea montarea instrumentelor și echipamentelor pentru un concert caritabil, a sosit vestea tristă din Austria: Petrică Vița a pierdut bătălia cu viața.

Născut în satul Valeadeni din comuna Brebu la data de 25 iulie 1966, Petrică Vița a avut o viață plină de conexiuni muzicale. La data de 12 noiembrie 1991, el a îmbrățișat căsătoria cu Ramona Buiug, o talentată cântăreață de folclor bănățean, care a devenit cunoscută sub numele de Ramona Vița.

Fiica lor, Georgiana Vița, a urmat și ea calea muzicii populare și a devenit o cântăreață foarte îndrăgită în folclor.