Doliu în lumea fotbalului românesc! Un fost jucător renumit s-a stins la vârsta de 78 de ani

Este vorba despre fostul jucător dinamovist, arbitru şi conducător Mircea Stoenescu. Regretabil, acesta s-a stins în ziua de miercuri, 5 ianuarie, la vârsta de 78 de ani, potrivit informațiilor transmise pe Facebook de ofiţerul de presă al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Ionel Culina.

Stoenescu, fost fundaş, a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo, în 1962, 1971, 1973, precum şi Cupa României, în 1968. De asemenea, regretatul fotbalist a mai jucat la Dinamo Piteşti şi Dinamo Slatina.

A fost un maestru al sportului

Mai apoi, Mircea Stoenescu şi-a continuat cariera, devenind arbitru divizionar A în 1981 și după arbitru internaţional. Maestru al sportului, Stoenescu a fost pe rând secretar, director general şi preşedinte executiv al FC Dinamo Bucureşti.

Acesta a mai îndeplinit diferite funcţii în fotbalul românesc: membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, membru al Comisiei de Analiză a Campionatului Naţional, membru al Comisiei de Disciplină şi de Recurs în cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, observator de joc şi de arbitraj din partea LPF şi FRF. De asemenea a fost antrenor al echipei Dinamo Victoria în eşaloanele inferioare ale Capitalei.

Nu este singura tragedie cu care Dinamo s-a confruntat recent

Amintim că Ionuț Bereșoae, fost fotbalist la Dinamo, s-a stins anul trecut. Acesta a fost găsit mort în parcarea unui hipermarket. Sportivul avea doar 31 de ani şi era fiul lui Marcel Bereșoae, fost campion naţional de box şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene.

Ionuț Bereșoae, fost jucător la Dinamo II, ACS Berceni și FC Snagov, a fost găsit mort într-o parcare. Fotbalistul de 31 de ani a decedat în Anglia, unde se stabilise cu familia, mama, soția și fetița în vârstă de doar 6 ani. Anunțul a fost făcut de Razvan Ardeleanu pe pagina de Facebook.

„Mult prea devreme. Ionuț Bereșoae, drum lin! Dumnezeu să aibă în grijă sufletul tău extrem de tânăr Incredibil oare ce mai înseamnă VIAȚA”, a transmis Răzvan Ardeleanu. Decesul ar fi avut loc după un meci de fotbal jucat de Ionuț Bereșoae pentru o formație de amatori din Anglia. Fostul jucător al lui Dinamo a fost găsit mort în mașină, în parcarea unui hipermarket.

Ionuț Bereșoae a jucat pe parcursul carierei la echipe precum Dinamo 2, ACS Berceno și FC Snagov. Ionuț Bereșoae era fiul fostului mare pugilist la categoria semigrea, Marcel Bereșoae, campion național la box și medaliat cu bronz la Europene. Acesta a murit în 2007, la vârsta de 43 de ani, din cauza unei tumori.