Tragedia momentului în lumea sportului chiar în prima săptămână din noul an. Lumea fotbalului este în doliu după ce Marcos Menaldo, jucătorul echipei Marquense, din prima divizie a campionatului guatemalez de fotbal, a încetat din viaţă, în cursul zilei de luni, informează agenţia EFE.

Marcos Menaldo, care împlinise 25 de ani în luna decembrie, ar fi murit sub ochii colegilor săi. Presa locală scria că totul s-a întâmplat la primul antrenament al echipei sale din acest an. Sportivul ar fi leșinat pe teren, iar ulterior a murit în drum spre spital.

De menționat este faptul că Marcos Menaldo juca pe postul pe fundaş central şi a făcut parte din lotul cu care Marquense a câştigat titlul de campioană a turneului Apertura 2021 în prima divizie guatemaleză. Până la momentul actual, cauzele decesului nu au fost comunicate de clubul său.

De menționat este faptul că un caz similar a avut loc în urmă cu aproape un an de zile. Tot în luna ianuarie, a anului trecut, jucătorul brazilian de fotbal Alex Apolinario, în vârstă de doar 24 ani, component al echipei portugheze Alverca, a murit, la patru zile după ce s-a prăbuşit pe teren într-o partidă contra celor de la Uniao de Almeirim, din liga a treia valorică.

O altă tragedie a cutremurat luptea fobalului

La acel moment, Clubul Alverca anunța că jucătorul a încetat din viaţă la spitalul Vila Franca de Xira, unde fusese internat de duminică, şi că ”va oferi tot sprijinul necesar rudelor sale”.

La fel ca și în cazul lui Marcos Menaldo, brazilianul Alex Apolinario s-a prăbuşit pe teren din cauza unui stop cardio-respirator, chiar în timpul meciului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, iar starea sa era una stabilă.

Meciul în care s-a întâmplat tragedia de acum un an a fost suspendat, iar colegii de echipă ai fotbalistului au fost în stare de șoc. Deși medicii au fost foarte rapizi, iar jucătorul a primit imediat asistenţă din partea celor de la clubulAlverca, cu defibrilatorul din dotare, nimeni nu avea să prevestească ce va urma.

La acel moment, Apolinario a fost stabilizat, dar medicii spuneau că următoarele zile sunt cruciale pentru recuperarea sa. Din păcate, la nici măcar o săptămână după tragicul incident, sportivul a încetat din viață.