Durere fără margini în lumea televiziunii! Cei mai celebri gemeni din Franţa au murit, la numai şase zile distanţă unul de altul, la vârsta de 72 de ani.

Igor Bogdanoff a murit luni, la şase zile după fratele său geamăn Grichka

Este vorba despre fraţii Bogdanoff, celebri după ce au lansat în Franţa primul program de televiziune dedicat domeniului ştiinţifico-fantastic din această ţară.

Grichka Bogdanoff a încetat din viaţă pe 28 decembrie, iar Igor Bogdanoff a murit luni, 3 ianuarie.

Cei doi gemeni erau internaţi de la jumătatea lunii decembrie la spitalul Georges Pompidou din Paris, transmite agenţia EFE.

Sursă: Facebook, Pure TV

Controverse privind cauza morţii

Familia nu a oferit detalii despre cauza deceselor, însă apropiaţii au dezvăluit presei că niciunul dintre gemeni nu era vaccinat împotriva coronavirusului. Atunci când Grichka a murit, la finalul lunii trecute, după câteva zile de comă, decesul a fost pus pe seama COVID-19.

Grichka şi Igor Bogdanoff nu s-au vaccinat anti-COVID considerând că sunt într-o formă fizică bună şi, în plus, nu ar face parte din categoria persoanelor vulnerabile, relatează postul BFM TV.

Au devenit celebri în Franţa ca gazde ale emisiunii “Temps X”

Gemenii erau descendenţi ai aristocraţiei austriece şi au devenit celebri în Franţa în anii ’80 cu emisiunea de science fiction “Temps X”, difuzată între 1979 şi 1987.

Au fost doctori în fizică şi matematică, scriitori şi figuri de marcă în domeniul popularizării ştiinţei, deşi o parte a comunităţii ştiinţifice le-a criticat activitatea şi valoarea acesteia.

Ulterior, Grichka şi Igor Bogdanoff au realizat şi emisiunile “Rayons X” (2002 – 2007) şi “A deux pas du futur” (2010 – 2011). Ei s-au apărat de critici susţinând că unii experţi nu sunt în stare să accepte puncte de vedere mai puţin obişnuite.

Deşi chipul lor a suferit transformări evidente de-a lungul timpului, cei doi au negat că ar fi recurs la operaţii estetice sau că ar suferi de acromegalie.

Au fost acuzaţi de înşelăciune şi aveau proces chiar luna aceasta

Gemenii Bogdanoff au fost acuzaţi, în iunie 2018, de înşelăciune împotriva unei persoane vulnerabile, suspectaţi că au profitat de vulnerabilitatea unui milionar de 54 de ani, care s-a sinucis în luna august a acelui an.

Ei trebuiau să se prezinte la proces chiar în luna ianuarie 2022, la Tribunalul corecţional din Paris.