Doliu uriaș în lumea fotbalului. Un cunoscut fost sportiv a fost răpus de o boală incurabilă

Presa internațională informează că fostul fotbalistul Christian Gyan s-a stins din viață la 43 de ani. Fostul fundaș al echipei Wrexham și Feyenoord Rotterdam a pierdut lupta cu cancerul, informează Daily Star, care mai scrie că acesta a fost fundaș și pentru naționala din Ghana.

Christian Gyan s-a născut în Ghana și s-a mutat în Olanda la finalul anilor 90, atunci când a semnat cu Feyenoord, echipă la care a jucat 93 de meciuri. În perioada în care s-a aflat la Feyenoord Rotterdam, echipa a câștigat titlul de campioană în Olanda (1999), o Supercupă a Olandei (2000) și Cupa UEFA (2002).

În anul 2008, Christian Gyan a decis să se despartă de Feyenoord Rotterdam și a semnat cu o echipă din Finlanda. Un an mai târziu, în 2009, acesta a ajuns la Wrexham unde a jucat doar două meciuri.

Ulterior, a evoluat la Rovaniemen Palloseura (RoPS) și la echipa olandeză de amatori RKSV Leonidas înainte de a se retrage. De asemenea, în perioada 1998-2002, Christian Gyan a jucat 23 de meciuri pentru Ghana.

Boala cruntă care l-a răpus

În ultimii patru ani, fostul fundaș al echipei Wrexham și Feyenoord Rotterdam s-a luptat cu cancerul. De asemenea, în urmă cu cinci ani, fanii acestuia au strâns suma de 35.000 de euro pentru a-l ajuta pe Gyan în lupta cu cancerul.

La anunțul trecerii în neființă a lui Christian Gyan, clubul Feyenoord a avut un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat cu mare tristețe de moartea lui Christian Gyan. Feyenoord pierde un fost jucător care a fost cu adevărat cu inima alături de Feyenoord, un favorit al fanilor și mai presus de toate o persoană fantastică”, este mesajul clubului Feyenoord.

Doliu în sportul din România

Federația Română de Baschet (FRF) a informat recent că fostul antrenor de baschet Constantin Moldovan a murit la vârsta de 78 de ani, după „o lungă și grea suferință”.

Constantin „Titi” Moldovan s-a născut în Ocna Mureș, în ziua de 4 februarie 1943. Regretatul antrenor și-a dedicat întreaga carieră baschetului, devenind astfel „un cunoscut șlefuitor de talente la echipele clubului CSS Steaua București”.

„Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost antrenorul Constantin Moldovan. Titi Moldovan, asa cum era mai cunoscut printre apropiatii si prietenii din familia baschetului romanesc, s-a stins din viata dupa o lunga si grea suferinta, medicii de la ATI declarand azi-noapte decesul acestuia la varsta de 78 de ani.