Spectatorii anilor ’60 nu pot uita, cum după circa 10 minute, când, de obicei, scorul era asigurat, începeau din tribună strigătele: „circul,circul!”, și actorii își începeau reprezentația, care ridica, de fiecare dată, publicul în picioare. Este vorba despre echipa de baschet a Casei Centrale a Armatei, un adevărat dream-team al acelor vremuri pentru prima ligă românească. Din această mare echipă a făcut parte și Mihai Dimancea, care a părăsit această lume, iar anunțul a fost făcut chiar de Steaua – clubul pe care l-a iubit.

Născut pe 31 august 1940, Mihai Dimancea a descoperit baschetul la CSŞ 6 Bucureşti (Liceul Gheorghe Şincai), sub comanda profesorului Victor Tibacu. Ulterior, a jucat pentru Metalul 23 August, unde l-a avut antrenor pe Alexandru Puiu Popescu. În 1962 a ajuns în echipa lui Constantin Herold, Steaua Bucureşti. În tricoul Stelei, acesta a cucerit patru titluri naţionale (1963, 1964, 1966 şi 1967) şi o Cupă a României (1966).

A fost conducătorul de joc al naționalei

Pentru echipa naţională, Mihai Dimancea, care a fost conducător de joc, a bifat 45 de selecţii. El a evoluat la Universiada de vară din 1965 şi la Campionatul European din 1969. Şi-a încheiat cariera de jucător în 1973 şi a fost managerul echipei care a cucerit ultimul titlu naţional din palmaresul Stelei, în 1991. Mihai Dimancea a fost arbitru internaţional de baschet, iar în 1997 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Baschetul românesc este acum mai sărac. Vom păstra vie amintirea numărul 11 purtat cu atâta mândrie de Mihai Dimancea. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a transmis clubul Steaua.

Numele Dimancea este în „hall of fame-ul” secției de baschet de la Steaua

Mihai Dimancea a participat la Campionatul European din 1969, unde a evoluat în echipa Romaniei alături de un lot din care mai faceau parte Francisc Dikay, Dragos Nosievici, Constantin Dragomirescu, Ekehardt Jekely,  Mihai Albu, Petru Czimor, Radu Diaconescu, Gheorghe Novac, Titus Tarau, Mihai Dimancea, Adolf Cernea, Matei Ruhring. Naționala României a fost repartizată, atunci,  în grupa B a Campionatului European și a întâlnit puternicele naționale din Cehoslovacia, Polonia, Italia, Spania și Israel. Romania s-a clasat pe locul opt din 12 echipe participante, Uniunea Sovietică devenind la acea vreme campioană europeană.

Secția de baschet a clubului Steaua unde a evoluat l-a inclus pe Dimancea în galeria celor mai valoroși jucători care au îmbrăcat tricoul roș-albaștrilor. Dimancea este în hall of fame alături de Andrei Folbert, Mihai Nedeff, Costi Herold, Petre Brănişteanu și Costel Cernat.