Lidia Dobrei, medicul radiolog cunoscut în județul Hunedoara drept „doctorița săracilor”, pentru acțiunile umanitare pe care le iniția, a murit la vârsta de 67 de ani, după o luptă cu Covid-19.

Medic radiolog la Spitalul Orășenesc Hațeg și președintele mai multor organizații umanitare, Lidia Dobrei a fost internată în spital la începutul acestei luni, după ce fusese diagnosticată cu COVID-19. Aceasta a scris de pe patul de spital un mesaj emoționant pe Facebook, despre lupta ei cu virusul, dar și cu bolnavii pe care a încercat să îi salveze.

În postarea sa din 2 aprilie, aceasta povestea cum a luat de fapt boala și îi îndemna pe oameni să respecte normele de protecție.

Medicul Lidia Dobrei. Sursă foto: Facebook

E riscul meseriei, indiferent de protecție

„Dragi prieteni. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru evoluția bună a stării de sănătate a mea și a soțului meu. Mulțumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic și pentru toate rugăciunile și gândurile voastre bune.

Am fost întrebată cum am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecție. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească. Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi.

Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme. Vă mulțumim”, a scris Lidia Dobrei, pe pagina sa de Facebook, în data de 2 aprilie.

Medicul hunedorean Lidia Dobrei, fost consilier județean PNL, a murit la spital, iar anunțul decesului a fost făcut duminică seara, pe Facebook, de către colegii din PNL, Organizația județeană Hunedoara.

„Partidul Național Liberal, organizația județului Hunedoara anunță cu tristețe dispariția colegei dr. Lidia Dobrei. Dedicată salvării vieții semenilor, dna. Dobrei a pierdut lupta pentru propria viața cu virusul Coronavirus”, a transmis organizația, pe pagina de Facebook.