Populara actriţă cubaneză de teatru, cinematografie şi televiziune Broselianda Hernández a murit miercuri la Miami, Florida (SUA) la 56 de ani, aparent înecată pe o plajă, „fără semne de violenţă”, deşi cauza decesului rămâne să fie stabilită, au anunţat surse ale poliţiei citate de EFE, conform Agerpres.

„Nu există semne aparente de violenţă. Cauza morţii va fi determinată de Biroul Medico-Legal”, a declarat Ernesto Rodríguez, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Miami Beach, care a precizat că un apel la 911, la orele 6:30, a alertat autorităţile.

Agenţii care s-au prezentat la faţa locului, pe o plajă din apropierea străzii 79, au găsit corpul neînsufleţit al femeii.

Potrivit canalului Telemundo 51, un trecător a încercat să o salveze dar victima deja murise. „Am încercat să o salvez, dar din păcate era deja moartă”, a declarat postului american Marcos Carbono, unul dintre localnicii care se plimba la ora aceea pe plajă.

Un elicopter al postului Local 10 a filmat momentul în care poliţia a preluat trupul neînsufleţit găsit pe malul mării.

„Cea mai mare din ultimele generaţii”

Broselianda Hernández, fiică a prestigiosului critic teatral cubanez Rosa Ileana Boudet, s-a născut la Havana în 1964 şi a absolvit Institutul Superior de Arte (ISA) în 1987. De atunci, actriţa a lucrat în televiziune şi în teatru alături de companiile Buscón, Buendía şi El Público.

Cubanezii şi-o reamintesc însă pentru rolurile sale din televiziune din serialele „Cuando el agua regresa a la tierra” şi „Las honradas”, şi din filmele „Barrio Cuba” (2005), în regia lui Humberto Solás, şi „Una rosa de Francia” (2006), al regizorului spaniol Manuel Gutiérrez Aragón. Broselianda Hernández a jucat de asemenea în filmele „La Anunciación” (2009), de Enrique Pineda Barnet, şi „José Martí, el ojo del canario” (2010), de Fernando Pérez.

„Cea mai mare din ultimele generaţii. Era o persoană plină de bunătate şi de umor, care înveselea ziua tuturor”, a declarat cunoscuta actriţă Grettel Trujillo, care trăieşte la Miami şi care o cunoştea pe Hernández.