Este vorba despre cântăreața Vanusa Santos Flores, care s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, la un azil de bătrâni din oraşul Santos.

Decesul artistei a fost confirmat duminică dimineață de angajaţii azilului de bătrâni în care internată de mai bine de doi ani, iar potrivit presei braziliene, cauza decesului ar fi legată de o insuficiență respiratorie.

Se pare că o asistentă de la respectivul azil de bătrâni a observat că în jurul orei 5:30, Vanusa nu mai avea pulsm,  chemând apoi o echipă din cadrul Unității de îngrijire de urgență (UPA), însă medicii n-au mai avut ce face şi au fost nevoiţi să constate decesul.

O ultimă zi frumoasă

Sursele citate menționează faptul că Vanusa fusese internată în Complexul spitalicesc Estivadores, din Santos, din cauza unei pneumonii severe, iar potrivit angajaților azilului de bătrâni, Vanusa a fost vizitată sâmbătă de Amanda, fiica cea mare. Cele două au cântat, s-au jucat, au râs și au luat masa împreună.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al cântăreței, fiul ei, Rafael Vannucci, va călători la São Paulo pentru a se ocupa de procedurile de înmormântare. Tot el va fi cel care va transmite mai multe informații la sfârșitul zilei pentru cei care doresc să îi conducă mama pe ultimul drum.

Cine a fost Vanusa Santos Flores

Vanusa Santos Flores s-a născut pe 22 septembrie 1947 în orașul Cruzeiro (SP), dar a crescut în Uberaba (MG). Cu peste 20 de discuri lansate de-a lungul carierei sale și cu mai mult de 3 milioane de exemplare vândute, cântăreața și compozitoarea a fost cunoscută pentru melodiile populare, dar a abordat şi genuri precum rock, funk american și samba.

Cariera ei a început de la o vârstă fragedă. La 16 ani, a cântat alături de grupul Golden Lions. În 1966, a avut succes cu piesa „Pra sempre chorar” și a început să cânte la TV Excelsior. În același timp, a participat la ultimele ediții ale programului Jovem Guarda. La scurt timp după aceea, s-a alăturat distribuției programului de divertisment „Adorabil trapalhões”, alături de Renato Aragão.

În anii 1970, a recompus hituri precum „Manhãs de Setembro”, la care a lucrat în parteneriat cu Mário Campanha, dar și balade precum „Visele unui clovn”, de Antonio Marcos și Sérgio Sá, precum și „Paralelas”, de Belchior. În 1972, s-a căsătorit cu Antonio Marcos. Cântăreţul a participat cu alte piese la cariera avută de Vanusa, precum „American Heart”, scrisă împreună cu Fagner.

Ea și-a povestit viața în autobiografia „Nimeni nu este o femeie cu impunitate” și în monologul muzical „Nimeni nu este blond din întâmplare”, care a avut premiera în 1999 la São Paulo. În 2005, a participat la evenimente și spectacole care comemorează 40 de ani de la apariţia Jovem Guarda, o mişcare culturală braziliană.

De asemenea, ea a câștigat atenția națională în martie 2009, când a cântat imnul Braziliei la Adunarea legislativă din São Paulo.