DOCUMENT. Răsturnare de situație la Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu rezultatele potrivit Edu. Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi proba la Matematică începând cu ora 9.00. Tot astăzi, în premieră, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea fi anonimizate. Potrivit edupedu, Ministerul Educației a trimis ieri o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care profesorii din centrele de examen sunt informați că trebuie să îi înștiințeze pe elevi “că rezultatele vor fi afișate anonim”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.

Potrivit documentului citat de Edupedu, elevii vor afla astăzi, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor. Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020.

DOCUMENT. Răsturnare de situație la Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu rezultatele potrivit Edu.ro

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat pentru sursa citată, că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire online cu reprezentanții Ministerului Educației, care “ne-au adus la cunoștință că există posibilitatea anonimizării rezultatelor, pentru părinții care nu vor ca notele obținute de copii să fie publice”.

Informarea venită de la Ministerul Educației și semnată de directorul general al instituției, prevede însă anonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de opțiunea părinților.

DOCUMENT. Răsturnare de situație la Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu rezultatele potrivit Edu. Exemplu de anonimizare a rezultatelor la Evaluarea Națională.

Sursa: data.gov.ro

Ce scrie în nota trimisă de Ministerul Educației

DOCUMENT. Răsturnare de situație la Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu rezultatele potrivit Edu. “Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise” la Matematică, a decis Ministerul Educației, care precizează în nota trimisă comisiilor județene de examen că acest cod individual “al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui“.

 

Sursa: Edupedu.ro

Primele discuții cu privire la anonimizarea notelor de la examene au apărut în mandatul lui Valentin Popa, când a început implementarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR). Până în prezent însă, notele elevilor au fost afișate fără anonimizare.

DOCUMENT. Răsturnare de situație la Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu rezultatele potrivit Edu.