Cel mai important dosar al lui Codrin Gavra este cel pe care l-a finalizat zilele trecute și l-a trimis recent în judecată, scrie G4media.ro. Direcția Națională Anticorupție a anunțat, pe 7 aprilie, trimiterea în judecată a inculpaților din dosarul mitei la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP), între care trei deputați PSD, Dorel Căprar, Florin Tripa, Luminița Jivan și un senator social democrat, Ioan Chisăliță.

Alături de ei au fost trimiși în judecată mai mulți șefi de la DRDP Timișoara, cei mai mulți fiind acuzați de luare și dare de mită, trafic de influență și folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În esență, foștii lideri de la PSD Arad sunt acuzați că luau mită pentru angajarea în funcție de controlor de trafic sau în funcții de conducere la DRDP Timișora, iar aceștia la rândul lor pretindeau taxă de protecție de la angajați sau fraudau concursurile de angajare.

DNA susține că șefii de la DRDP Timișoara cereau taxa de protecție controlorilor de trafic între 100 și 500 de euro lunar pentru a fi menținuți în funcții.