Vodca este una dintre cele mai populare bauturi, existenta in mii si mii de soiuri si arome aproape insesizabile insa foarte importante. Astfel,cea mai buna vodka este greu de detreminat.

Insa vodka Stolichnaya Elit, produsa in Rusia, si Jean-Marc XO, produsa in Franta, sunt cu siguranta printre cele mai scumpe si rafinate bauturi existente pe piata, cu preturi de aproximativ 30-40 de dolari pentru o sticla de 750 ml.

Vodka Stolichnaya Elit este produsa print-un proces de tripla distilare si filtrare. De asemenea este utilizat si un sistem de inghetare in timpul intregului proces. Vodka frantuzeasca Jean-Marc XO este produsa din grau si este distilata de noua ori.

Acestea insa pot fi achizitionate de orice impatimit al bauturilor de lux.

Insa cea mai scumpa vodka din lume este fara indoiala Diva Vodka, un produs al Blackwood Distillers din Scotia. Bautura este obtinuta prin tripa distilare si realizata cu cea mai buna apa de izvor. Pentru purificare este utilizat cel mai bun carbune nordic si pentru ca totul sa fie ca la carte, bautura este in cele din urma filtrata prin praf extrafin de diamante. Pretul sau insa este pe masura procedeului de fabricare: intre 70.000 si 1.060.000 de dolari, in functie de gramaj. Astfel, ne putem intreba daca pretul este dat de calitatea bauturii sau de modul de prepare si sticla in care este depozitata?

O sticla standard contine 64 de cristale de zirconiu, insa aspectul poate fi personalizat in functie de preferintele clientilor, ajungandu-se pana la 72 de cristale Swarovski.

Sursa: Most-Expensive