Distribuitorul de medicamente Dornafarm Suceava a intrat în procedură de insolvenţă, la cererea principalului creditor al firmei, Farmexim Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti, administratorul judiciar provizoriu este firma Euroconturi SPRL Suceava.

Dornafarm a mai anunţat că fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor la 04 ianuarie 2010. De asemenea, data şedinţei adunării creditorilor a fost stabilită la 25 ianuarie anul viitor.

Dornafarm a acceptat, la finele lunii octombrie, deschiderea procedurii de insolvenţă solicitată de Farmexim Bucureşti, după ce acesta nu a fost de acord cu reeşalonarea şi compensarea datoriei.

Potrivit celor mai recente raportări, cel mai acţionar al Dornafarm este farmacistul Ovidiu Constantin Rabanca, care deţine 32,5% din acţiuni, atât în nume propriu, cât şi prin firma Hedera Farm.

Dornafarm deţine trei depozite de medicamente în Suceava, 11 farmacii, un laborator farmaceutic şi are în portofoliu 34 de produse farmaceutice sub marcă proprie.