Într-o perioadă în care India se confruntă cu o creştere foarte mare a cazurilor de COVID-19, Kumbh Mela sau festivalul ulciorului, unul dintre cele mai sacre pelerinaje din hinduism, a adus laolaltă zeci de mii de hinduşi care au ignorat total orice regulă de protecţie.

Mii de pelerini au făcut baie în apele râului Gange

Pelerinii s-au adunat, luni, în orașul Haridwar, din nordul Indiei, unde au ţinut rugăciuni speciale şi au făcut baie în apele râului Gange. Oamenii cred că apele acestuia îi vor spăla de păcate.

Festivalul Kumbh Mela are loc în luna aprilie, însă acest moment coincide acum cu o perioadă extrem de dificilă pentru India.

În ultima săptămână, autorităţile au raportat o medie a infectărilor cu COVID-19 de peste 130.000 de persoane pe zi. Spitalele din India sunt asaltate de pacienţii în stare gravă din cauza noului coronavirus, iar specialiştii se tem că momentele cele mai dificile încă nu au sosit.

Critici la adresa politicii Guvernului în această perioadă

Prim-ministrul Narendra Modi şi partidul său au primit critici dure din partea opozanţilor pentru că au permis desfăşurarea acestui festival într-un context atât de delicat al pandemiei. Multe voci susţin că Guvernul de la New Delhi nu a dorit să-i înfurie pe hinduşi, mari susţinători ai partidului aflat la guvernare, scrie digi24.ro.

Criticii Guvernului compară răspunsul autorităţilor cu cel de anul trecut, când musulmanii din India s-au confruntat cu un curent islamofob în creștere, fiind acuzați că infecțiile au crescut după o întâlnire a unui grup misionar islamic, la New Delhi.

Unii lideri ai partidului Modi și ai canalelor de televiziune din India, care au favorizat mult timp politicile naționaliste hinduse ale Guvernului, i-au etichetat pe musulmani drept „jihadiști” în martie 2020, când media infectărilor în această ţară atingea doar 200 pe zi.

India, a doua ţară din lume după numărul infectărilor cu COVID-19

În prezent, India se află pe locul doi la nivel mondial din punct de vedere al infectărilor cu COVID-19, depăşind Brazilia. Pe locul întâi se află în continuare Statele Unite. India a raportat până acum peste 13,52 de milioane de infectări, potrivit worldometers.info.

Din punct de vedere al deceselor din cauza COVID-19, India se află pe locul al patrulea, după Statele Unite, Brazilia şi Mexic, cu peste 170.000 de morţi.

Sursa foto: Dreamstime