Potrivit unui comunicat al MJ, în cadrul întrevederii au fost abordate aspecte referitoare la raportul MCV, precum şi reforma sistemului judiciar în România. 

"În cadrul discuţiilor, ministrul Justiţiei a subliniat progresele realizate şi consemnate în raport şi a exprimat încrederea în realizarea obiectivului ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare înainte de preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, la începutul anului 2019. Ministrul Justiţiei a reafirmat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară o cooperare constituţională loială, dezbateri reale şi fundamentate, precum şi intensificarea dialogului instituţional. Totodată, ministrul Justiţiei exprimat convingerea că Mecanismul Comisiei Europene poate fi înlocuit prin mecanisme şi structuri interne, proprii, de monitorizare, precum Strategia Naţională Anticorupţie şi Consiliul de Management Strategic. Ministrul Justiţiei a reafirmat angajamentul pentru continuarea reformei sistemului judiciar din România în acord cu recomandările Comisiei Europene", se arată în comunicatul MJ, transmite Agerpres. 

Ambasadorul Olandei a subliniat importanţa continuării eforturilor pentru realizarea acestor obiective, întrevederea fiind un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor de cooperare între cele două state şi reafirmarea sprijinului reciproc, afirmă sursa citată. 

La întrevederea care a avut loc joi, la sediul Ministerului Justiţiei, au mai participat Marieta Safta, secretar de stat în MJ, şi Arthur den Hartog, şef adjunct al misiunii Olandei la Bucureşti.