Motivul invocat de Sven Seidel, de 43 de ani, este similar cu cel prezentat de predecesorul său, Karl-Heinz Holland, care, în 2014, a părăsit Lidl tot din cauza unor diferenţe "ireconciliabile" cu privire la strategia viitoare a afacerilor.

În ultimii ani, Lidl şi-a accelerat planurile de expansiune pentru a concura cu rivalul Aldi pe piaţa din SUA şi în următorii ani are de gând să investească milioane de euro în reţeaua sa din Germania. În exerciţiul 2015/2016, Lidl a raportat o creştere de 9,5% a cifrei de afaceri, până la 64,6 miliarde de euro.

Schwarz Group a precizat că atribuţiile lui Sven Seidel vor fi preluate de Jesper Hojer, 38 de ani, membru în Consiliul de Administraţie al Lidl. Hojer lucrează la Lidl de peste 10 ani şi ultima dată a fost responsabil pentru achiziţiile internaţionale.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de ţări europene şi având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a unui număr de aproximativ 10.000 de magazine. Cu peste 215.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 comercianţi de produse alimentare la nivel mondial. (Sursa: Agerpres)