Directorul general al Google, Eric Schmidt, a demisionat din consiliul de administraţie al Apple, ca urmare a concurenţei tot mai intense între cele două companii din sectorul tehnologiei, care poate conduce la conflicte de interese.

Directorul general al Apple, Steve Jobs, a arătat că, în urma lansării de către Google mai întâi a aplicaţiei Android şi apoi a Chrome, pentru telefoane mobile, respectiv computere, cele două părţi au convenit, de comun acord, că este momentul ca Schmidt să demisioneze din conducerea Apple.

„Din păcate, în condiţiile în care Google intră tot mai mult în domeniul care reprezintă operaţiunile de bază ale Apple, prin lansarea Android şi Chrome, eficienţa lui Eric, în calitate de membru al conducerii Apple, va fi mult diminuată”, întrucât ar trebui să lipsească de la multe şedinţe, din cauza posibilului conflict de interese, a arătat Jobs.

Arthur D. Levinson, fost CEO al Genetech, o companie americană de biotehnologie, se află într-o poziţie asemănătoare, acesta fiind membru în consiliile de administraţie Google şi Apple.

Anunţul a condus la creşterea cotaţiilor acţiunilor Apple şi Google, în timpul tranzacţiilor electronice.

SURSA: Mediafax