Numărul familiilor americane care întâmpină dificultăţi în a-şi procura hrana zilnică a ajuns la 17 milioane, cu 3 milioane mai multe decât anul precedent, indică un raport guvernamental publicat astăzi.

Această cifră este cea mai mare înregistrată vreodată din 1995 încoace, când statul american a început să măsoare insercuritatea alimentară, adică incapacitatea oamenilor de a asigura o alimentaţie suficientă pentru menţinerea unei vieţi sănătoase.

Preşedintele Barack Obama a catalogat acest raport drept îngrijorător, chiar dacă tendinţa era previzibilă, dată fiind creşterea considerabilă a cererii pentru ajutorul alimentar federal.

„Ceea ce este şi mai îngrijorător este că din 500.000 de familii, un copil a suferit de foame de mai multe ori în decursul anului”, a declarat preşedintele american prin intermediul unui comunicat oficial.

Conform unui raport ministerial pentru 2008, 14,6% dintre familiile americane au avut pe perioada anului cel puţin un moment în care nu au avut mâncare suficientă. Spre deosebire de anul precedent, este vorba despre o creştere considerabilă, întrucât în 2007 existau 13 milioane de familii aflate în această situaţie.

SURSA: „Le Figaro”

Te-ar putea interesa și: