Digitalizarea României: Prima universitate din țară care deschide accesul la resurse libere din UniNet

Punând un accent deosebit pe digitalizare, UVVG a implementat o funcţionalitate pe platforma https://cursuri.uvvg.ro prin care oricine are cont pe această platformă are accces gratuit la toate resursele de pe platforma https://uninet.ro, gestionată de Elearning&Software- unic partener Moodle autorizat în România.

Astfel, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este prima universitate care deschide accesul profesorilor și studenților la resursele libere din UniNet. Mişcarea a fost posibilă prin integrarea dintre platforma de cursuri UVVG și UniNet, profesorii și studenții fiind direct autentificați cu contul de utilizator UVVG.

Ce este UniNet

UniNet este un serviciu furnizat de eLearning Software universităților din România, fiind un spațiu de suport și informare cu privire la utilizarea eficientă a platformei Moodle în procesul educațional. Această integrare este o componentă a viziunii și efortului pe care UVVG îl face în susținerea adoptării sistemelor de predare și învățare la distanță, în contextul pandemiei care a bulversat întreaga lume.

„Prin serviciile UniNet garantăm configurarea și extinderea Moodle la un nivel mai înalt, iar acest lucru atrage eficientizarea utilizării platformei de către cadrele didactice și studenții noştri. De altfel, Senatul Universităţii are ca obiectiv asigurarea de condiţii la cele mai înalte standarde pentru un învăţământ de calitate” – spune prof. univ. dr. Cristian Benţe, prorector UVVG.

Sursă foto reprezentativă: Dreamstime