Investigaţia verifică dacă VW a manipulat pieţele în 2015 prin întârzierea publicării informaţiilor referitoare la impactul financiar al Dieselgate. 

Conform Agerpres, duminică, Volkswagen a anunţat că ancheta începută în iunie care îl viza pe directorul brandului VW, Herbert Diess, şi fostul şef al grupului, Martin Winterkorn, a fost extinsă şi la Poetsch, fostul director financiar al Volkswagen. 

În septembrie, investitorii Volkswagen AG au cerut grupului german despăgubiri de 8,2 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari) pentru modul în care a gestionat scandalul emisiilor. 

Investitorii susţin că au înregistrat pagube, deoarece VW a anunţat cu întârziere problema motoarelor diesel, care au fost echipate cu un soft ce falsifică rezultatele testelor de emisii poluante. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.