Dezvoltatorii imobiliari au început să obosească după ce au participat la cele 12 târguri imobiliare organizat în acest an, chiar dacă nu au vândut mare lucru. Din acest motiv, târgul care se desfăşoară în această perioadă la Sala Palatului are doar 14 participanţi din partea industriei, resul suprafeţei de expoziţie fiind acoperită de firme de electrocasnice, pază, catering şi media.

În cea de-a doua zi a târgului imobiliar Condominium, care ţine până duminică, încă mai erau standuri în amenajare şi cei câţiva vizitatori stăteau la coadă la expresorul de cafea oferit de unul dintre expozanţi: o firmă de catering.

În catalogul cu participanţii, tipărit de organizatori, figurează un număr de 30 de standuri, dintre care doar 14 sunt închiriate de vânzători de locuinţe.

„Explicaţia numărului mic de participanţi vine şi din faptul că au fost prea multe târguri organizate în acest an şi bugetele companiilor încep să se subţieze“, a declarat pentru capital.ro Angelica Iva, directorul general al ProActive Business Communication, unul din organizatorii evenimentului.

Târguri prea dese

Bucureştenii au fost asaltaţi în acest an cu târguri imobiliare care au ajuns să se şi suprapună, lucru care denotă disperarea dezvoltatorilor de a-şi vinde locuinţele din portofoliu. Cu toate acestea, se pare că unii au şi obosit după atâtea evenimente şi chiar dacă şi-au închiriat stand la Condomiumium nu s-au mai prezentat.

„Au fost prea multe evenimente în ultima perioadă şi trebuie să analizăm rezultatele obţinute în urma târgurilor precedente. Am decis să luăm standul de la Condomiumum anul viitor. Era un efort logistic prea mare să participăm şi la acest târg, dar nu e vorba de scăderea bugetului. Pur şi simplu sunt prea dese“, a declarat Florian Fugaşin, PR Manager în cadrul Impact, companie care a devenit client fidel al tuturor târgurilor organizate în acest an.

Mereu aceiaşi expozanţi

Chiar dacă numărul de târguri a atins un nivel record în acest an, oferta dezvoltatorilor nu este diversificată, asta şi din cauză că la fiecare târg sunt, în principal, aceeaşi participanţi.

Spre exemplu, Confort City, ansamblu rezidenţial dezvoltat de fraţii Negoiţă, a participat la ultimele trei târguri cu aceeaşi ofertă.

Compania oferă clienţilor un autoturism Chevrolet Spark la achiziţia unui apartament cu două camere, în suprafaţă de 52 mp, la un preţ de 49.000 de euro fără TVA.

Potrivit vânzătorilor prezenţi la târgul Condominium, până acum nu a profitat nimeni de această ofertă, deşi au fost persoane care au cumpărat apartamente în cadrul proiectului.

Târgul imobiliar Condominium se desfăşoară în perioada 15-28 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt prezentate 22 de proiecte care totalizează peste 5.000 de apartamente noi. Preţul locuinţelor promovate variază între 660 euro/mp şi 1.500 euro/mp.