'Comisarul european pentru energie (Gunther) Oettinger a avut o întâlnire cu o delegaţie de la Transgaz şi Transelectrica din România astăzi (joi – n.r.). Un punct de pe agendă a fost dezvoltarea reţelelor de gaze şi electrice în România şi chestiunea curgerii reversibile' la punctele de interconectare dintre România şi Bulgaria şi România şi Ungaria, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit sursei citate, curgerea reversibilă, aşa-numitul 'reverse flow', înseamnă că o conductă poate din punct de vedere tehnic să transporte gaz nu doar într-o direcţie, ci în ambele, ceea ce creşte securitatea aprovizionării.

'În plus, a fost discutată dezvoltarea unui nou coridor de transport pentru gazul de la Marea Neagră prin România', a mai spus Sabine Berger.

Cu acest prilej, comisarul Oettinger şi reprezentanţii de la Transgaz şi Transelectrica au mai abordat şi chestiunea 'modernizării şi dezvoltării reţelelor de electricitate din România şi ţările vecine'.

'În această întâlnire fructuoasă, companiile române au reiterat angajamentul pentru continuarea integrării României în piaţa de energie a UE', a conchis purtătoarea de cuvânt.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: