Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, trece prin momente foarte grele, acuzând modul în care este tratată mama sa de către polițiștii de la Arestul Central.

El i-a dezvăluit jurnalistului Victor Ciutacu faptul că nu poate fi rațional în fața imaginilor cu mama sa, a cărei demnitate este distrusă cu bună știință de către polițiști.

”Asta e România normală?”

„Nu pot, crede-mă! Nu sunt rațional acum, nu pot gândi! Mi-am văzut mama târâtă în cătușe, după aceea în maşina unde au zăbovit câteva minute, așa, ca umilința să fie maximă, să distrugi demnitatea unui om cum poți mai bine! Asta e România mea? Asta e o țară normală? O Românie normală?”, este mesajul pe care Ionuţ Pintea i l-a trimis jurnalistului Victor Ciutacu, conform romaniatv.net.

Sorina Pintea a fost luată din arestul Capitalei şi adusă, marţi seară, la Policlinica MAI, pentru un consult neurologic. După aproape două ore, ea a fost dusă înapoi în arest.

Potrivit avocaţilor, Sorina Pintea a fost expusă presei cu intenție „în această postură umilitoare și degradantă”.

Acuze extrem de grave

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Potrivit sesizării, avocații spun că au fost încălcate drepturile pacientului și art. 3 CEDO.

Avocații cer să le fie comunicat „de urgență” cine sunt cei au efectuat transportul la clinica medicală și ce funcții au, dar și cine a dispus comunicarea către mass-media.

În plus, avocații fostului ministru acuză faptul că Sorina Pintea nu a fost transportată cu un autoturism adaptat stării sale de sănătate. Ei aduc acuzații foarte grave, susținând că Sorina Pintea este supusă acestui tratament pentru a fi torturată psihic.

Sorina Pintea a fost reţinută vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.